Results 1 to 8 of 8

Thread: 2000 nissan xterra

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Ocklawaha, Florida
    Posts
    2,927
    Rep Power
    15

    Default 2000 nissan xterra

    i was gonna copy and paste but there is so much lol. just take a look at the thread and tell me what you think.

    http://www.clubxterra.org/forums/showthread.php?t=41602
    Last edited by kdm212; 04-24-2013 at 09:03 PM.
    Thanks to Dustin for my sigpic!!!
    My F-Body history: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4352
    Current car: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4522

  2. #2
    xpbr2000's Avatar
    xpbr2000 is offline Freaky Poster LS PLUS Supporting Membership
    Administrator
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mooreville, MS
    Posts
    11,669
    Rep Power
    100

    Default

    damn. look like there is quite a bit of stuff going on there. the temp sensor will probably be on the motor near the belt assembly. if its going crazy then I would assume a short. and if there is a short there is a possibility that the others are related to that. i'd fix the obvious and see if you can fix the temp sensor first. then move to the other stuff.

    96 Camaro Cam'd anti-Coupe
    Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
    OperationX thread
    OperationX blog
    FrankForged.com

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Ocklawaha, Florida
    Posts
    2,927
    Rep Power
    15

    Default

    all i know is that this truck is running so much better than it ever did. those issues i want to correct asap but even with those issues...so much better than ever. lol well i got nearly 3k into all this so i guess it should be running good. i just couldnt give up as i was so deep and knew it had to be something simple or somewhat simple. turns out t was...

    now i have given it a lot of thought, im going to contact nissan at the dealership and above. these issues with the distributor and cat's should have been caught. they had no problem telling me i needed a new engine and charging me 300 for that. i may get nowhere but at least ill feel better.
    Thanks to Dustin for my sigpic!!!
    My F-Body history: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4352
    Current car: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4522

  4. #4
    xpbr2000's Avatar
    xpbr2000 is offline Freaky Poster LS PLUS Supporting Membership
    Administrator
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mooreville, MS
    Posts
    11,669
    Rep Power
    100

    Default

    yeah i would. i can't hurt. I love when dealerships look stupid. I makes them look like that walmart employee that can't tell you where the milk is.

    96 Camaro Cam'd anti-Coupe
    Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
    OperationX thread
    OperationX blog
    FrankForged.com

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Ocklawaha, Florida
    Posts
    2,927
    Rep Power
    15

    Default

    Quote Originally Posted by xpbr2000 View Post
    yeah i would. i can't hurt. I love when dealerships look stupid. I makes them look like that walmart employee that can't tell you where the milk is.
    ya i just need to get to the main people at the dealership. service manager i think will be a waste of time.
    Thanks to Dustin for my sigpic!!!
    My F-Body history: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4352
    Current car: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4522

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Ocklawaha, Florida
    Posts
    2,927
    Rep Power
    15

    Default

    think its safe to drive for the next couple days till those parts are replaced?
    Thanks to Dustin for my sigpic!!!
    My F-Body history: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4352
    Current car: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4522

  7. #7
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Fayetteville
    Posts
    432
    Rep Power
    14

    Default

    Gut the cats by hand if you can find someone to put them back on. Unless there's emissions in your area, in which case you could probably get some small magnaflow cars for less money.

    Two temp sensors is correct: one is water temp for the dash. Other is the cylinder head temp sensor for the ecu. Don't worry about the second one, some it only controls open/closed loop idles when the car is started. Unfortunately I don't know where the water temp sensor is on a VG33.

    Your 3.3L is the same as the 3.0L in my Z, only slightly bigger an non-turbo. $1700 for a junkyard motor is a rip though! You should be able to get one for $300-$500.
    1999 Camaro
    Quote Originally Posted by Al 96 Ram Air T/A View Post
    The F-body is like the Corvette's fat little sister...still hot, but is a bit loose.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Ocklawaha, Florida
    Posts
    2,927
    Rep Power
    15

    Default

    so knock on wood the truck seems to be doing well. the temp sensor ironed itself out. i think it was a little low on coolant. after adding the coolant its working properly. the engine light is still on so im curious to see what they say on moday when i bring the truck back to the shop. im hoping its just the o2 sensor. the map / baro sensor makes me wonder a bit but i already replaced the map sensor...
    Thanks to Dustin for my sigpic!!!
    My F-Body history: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4352
    Current car: http://www.v6f-body.com/showthread.php?t=4522

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •