Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 47 of 47

Thread: Sassygirl's 03 Corolla

  1. #41
    xpbr2000's Avatar
    xpbr2000 is offline Freaky Poster LS PLUS Supporting Membership
    Administrator
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mooreville, MS
    Posts
    11,640
    Rep Power
    100

    Default

    may have to look into that soon. we got a youngen on the way

    96 Camaro Cam'd anti-Coupe
    Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
    OperationX thread
    OperationX blog
    FrankForged.com

  2. #42
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    887
    Rep Power
    10

    Default

    So after 323k miles on the Camry it threw a rod. Took about a quart every couple hundred miles. That's about the threshold. Once you get there it's not much longer

    Sent from my Nokia 3 V using Tapatalk

  3. #43
    xpbr2000's Avatar
    xpbr2000 is offline Freaky Poster LS PLUS Supporting Membership
    Administrator
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mooreville, MS
    Posts
    11,640
    Rep Power
    100

    Default

    its currently doing fine. the timing chain guide broke recently. I've since fixed that.

    I've probably mentioned this, the losing oil thing is a defect in the 1.8 liter for this generation of corolla and probably Camry too. the oil gallery from the pistons to the pan are too small and get caked with stuff and no longer allow oil to run back down in the pan which forces the oil to burn up in the cylinders.

    I hope to get her a new vehicle at some point. but just keeping this one patched up and running until then.

    96 Camaro Cam'd anti-Coupe
    Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
    OperationX thread
    OperationX blog
    FrankForged.com

  4. #44
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    887
    Rep Power
    10

    Default

    It's the same on the 2.4 as well.

    Sent from my Nokia 3 V using Tapatalk

  5. #45
    xpbr2000's Avatar
    xpbr2000 is offline Freaky Poster LS PLUS Supporting Membership
    Administrator
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mooreville, MS
    Posts
    11,640
    Rep Power
    100

    Default

    Quote Originally Posted by wchiarizzio View Post
    It's the same on the 2.4 as well.

    Sent from my Nokia 3 V using Tapatalk
    Toyota! what is your problem!

    96 Camaro Cam'd anti-Coupe
    Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
    OperationX thread
    OperationX blog
    FrankForged.com

  6. #46
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    887
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by xpbr2000 View Post
    Toyota! what is your problem!
    It's the crappy made US pistons. The Japanese ones never suffered from the issue.

    Sent from my Nokia 3 V using Tapatalk

  7. #47
    xpbr2000's Avatar
    xpbr2000 is offline Freaky Poster LS PLUS Supporting Membership
    Administrator
    Join Date
    May 2010
    Location
    Mooreville, MS
    Posts
    11,640
    Rep Power
    100

    Default

    lol I dont doubt that.

    its currently (knock on wood) running fine. I really hope to get her another vehicle soon though. gotta wait till this corona junk passes before I can plan on anything lol

    96 Camaro Cam'd anti-Coupe
    Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
    OperationX thread
    OperationX blog
    FrankForged.com

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •